header.jpg

22 april: Erfgoedwandeling Groot Park (Bierbeek)

In 2016 ontving Regionaal Landschap Dijleland vzw de Hans Vredeman de Vriesprijs voor herstel van de toegangspoort en -dreef van het Groot Park (Salve Mater) in Lovenjoel (Bierbeek). Op zondag 22 april 2018 zal deze prijs ter plaatse uitgereikt worden door een afvaardiging van de Koning Boudewijnstichting. Aansluitend organiseert RLD een gegidste erfgoed- en natuurwandeling doorheen het parchtige Groot Park. Afspraak om 14u aan de kerk van Lovenjoel. Iedereen welkom!

Lees verder...

Boerenforum: de kracht van boerenlandbouw en new peasantries !

Regionaal Landschap Dijleland vzw bemant een stand op het Boerenforum op zaterdag 7 april in de Abdij van Park in Heverlee. Ideaal om ons nieuwe innovatief plattelandsproject voor te stellen 'Een Vijfsterrenlandschap voor Boer en Natuur'.
Meer info over het programma van het Boerenforum vind je hier.

Warme winteravonden 2017-18

Geelgors Buiten beeldEr staan nog twee boeiende lezingen op het programma voor deze reeks Winteravonden. Wees welkom in het deelgemeentehuis van Heverlee (Waversebaan 66). De inkom is gratis. We starten telkens om 20.00u

Dinsdag 20 februari - Waterbeheer en klimaatverandering - Prof. Patrick Willems en Prof. Johan Eyckmans (KULeuven) 

Dinsdag 20 maart - Valleigebieden van de toekomst, met focus op de Doode Bemde - Prof. Gert Verstraeten (KULeuven) en Piet De Becker (VHM vzw)

De Warme Winteravonden zijn een organisatie van Natuurpunt.CVN, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw en Regionaal Landschap Dijleland vzw, met de steun van de Stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant.

Huiszwaluw-copyrightElsBranderhorstBuiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.