header.jpg

Zo ontstond de Dijlevallei - Zondag 17 juni in Boortmeerbeek

De woeste kracht van het water heeft over meer dan 100.000 jaar onze Dijlevallei vorm gegeven, het landschap getekend en de menselijke activiteit bepaald. In samenwerking met de milieuadviesraad, de gemeente en Regionaal Landschap Dijleland vzw organiseert Natuurpunt een voordracht en wandeling over de ontstaansgeschiedenis van de Dijlevallei in Boortmeerbeek.

Lees verder...

Op jacht naar het Vliegend hert - Zaterdag 30 juni in Overijse

VliegendhertWil je ook eens een Vliegend hert zien of horen vliegen? Wandel dan met ons mee. Eerst legt expert Amo Thomaes van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) uit wat inwoners kunnen doen om deze kever een handje te helpen. We doen uit de doeken waarom deze soort een Natura2000 doelsoort is en tonen de resultaten van de Investeringssubsidie Natuur 'Stepstones Vliegend hert en Vroedmeesterpad'. Nadien gaan we samen in de schemering op zoek naar deze reuzen. De route brengt ons door het hart van de grootste resterende populatie in Overijse centrum. De avond start om 20u00 met een presentatie in de Justus Lipsius zaal van het gemeentehuis, Justus Lipsiusplein 9, Overijse. De wandeling vertrekt en eindigt hier nadien ook.

Lees verder...

Workshop: Hoe leg ik een bloemenweide aan? - Zaterdag 29 september in Haacht

margrieten WimMassantEen bloemenweide is wat natuurbeheerders een hooiland noemen. Het bestaat uit meerjarige planten, zoals margriet, wilde peen en knoopkruid. Dit is een groot verschil met een bloemenakker, die uit eenjarige planten bestaat. Typische eenjarige planten van bloemenakkers zijn klaproos en korenbloem.

Een bloemenweide kan je op verschillende manieren aanleggen. Je kan starten met kale grond en alles inzaaien. Je kan ook beginnen met een bestaand gazon of grasland en hierin een aantal gewenste plantensoorten inbrengen.

Lees verder...

Gierzwaluw-copyrightMichelGeven-Buiten-beeld.jpg

Dijleland Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en verwezenlijkingen. Registreer je voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@rld.be.